Nieuws

Nieuwe tenues voor U18 en U20

Tijdens de opening van het wedstrijdseizoen  op zaterdag 15 september hebben de U18 en U20 prachtige nieuwe tenues ontvangen van sponsor  ‘RijopleidingopleidingvanMarco.nu’ uit Nieuwkoop.

novostarsrijsopleidingvanmarco009Eerder dit jaar is er een compleet nieuw tenue en logo ontworpen voor de basketbalvereniging.
Twee jeugdteams zijn toen al in het nieuw gestoken door Eyecatcher.

Afgelopen basketbalseizoen is de basketbalvereniging ABC in Ter Aar opgeheven. Het U18 jeugdteam was daar echter nog actief in de competitie en wilde heel graag verder. Wij waren juist op zoek naar jeugdleden in deze leeftijdscategorie. Het was een spreekwoordelijk ABC-tje om het U18 team welkom te heten bij Novo Stars.
De U18 had daarvoor nog wel een nieuw tenue nodig en ook het U20 team van Novo Stars speelde nog niet in de nieuwe outfit. Al snel stond er een geïnteresseerde ouder op binnen de vereniging. Marco Kamperman, vader van Jarno uit de U14 was bereid om beide teams in het nieuw te gaan steken. Marco heeft rijschool ‘RijopleidingvanMarco.nu’ in nieuwkoop en vond de doelgroep (jeugd van 16 tot 20 jaar) interessant om te sponsoren.

Zaterdag 15 september hebben beide teams hun nieuw tenues feestelijk ontvangen en voor de wedstrijden uitgebreid gepresenteerd aan het publiek. Dank aan Marco Kamperman voor de sponsoring van deze prachtige tenues en dank aan Pieter en Martijn die de presentatie voor hun rekening hebben genomen.

De U18 speelde een goede eerste thuiswedstrijd tegen DAS uit Delft en won met 53 tegen 23

De sponsor ontving een mooie bos bloemen van de voorzitter Wim Overbeeke:

seizonesopening06

Geslaagde seizoensopening Novo Stars

Afgelopen zaterdag was het gezellig druk in sporthal de Steupel bij de geslaagde opening van het basketballseizoen 2018/19 van Novo Stars.

seizonesopening02Alle competitieteams speelden thuis zodat iedereen (hernieuwd) kon kennismaken.

Thema van de dag was “Nieuw”.

Allereerst mocht Novo Stars een nieuwe kledingsponsor verwelkomen. Rijschool Marco Kamperman heeft 2 teams volledig in de nieuwe Novo Stars outfit gestoken (zie elders op de website), waardoor alle jeugdteams nu in de nieuwe Novo shirts spelen die vorig jaar zijn ontworpen met hulp onze sponsor Eyecatcher.

Ook nieuw was het U18 team dat voor een groot deel bestaat uit spelers van het voormalige ABC uit Ter Aar. Met dit team kan Novo Stars nu voor alle jeugdgroepen een competitie team op de been brengen.

Nieuw was ook dat Novo Stars voor het eerst in zijn lange bestaan niet meer in rayon Noord-Holland uitkomt maar in rayon West. Nieuwe competities met nieuwe tegenstanders en nieuwe uitdagingen. De eerste resultaten waren in ieder geval hoopgevend, 3 van de 5 teams mochten een overwinning bijschrijven.

Niet alleen de resultaten waren positief. Het was gezellig druk, heel veel ouders en andere belangstellenden hadden de weg naar de Steupel weten te vinden. De sfeer was ontzettend goed en dank zij de vele vrijwilligers (scheidsrechters, tafelaars, speaker en de muziek) verliep alle wedstrijden rimpelloos.

seizonesopening03 seizonesopening09

Andy van Eck vrijwilliger van de maand september 2018

andyAfgelopen zaterdag is de competitie van het seizoen 2018/19 van start gegaan, zoals jullie elders op de website kunnen lezen.

Maar voor je een seizoen kunt starten moet er heel veel werk verzet worden. De wedstrijden moeten worden ingepland, de zaal moet worden gehuurd, en er moet een volledig schema voor de eerste seizoenshelft komen voor scheidsrechters en wedstrijdtafelbezetting.

Dat is voor een groot deel het werk van de wedstrijdsecretaris. Onze wedstrijdsecretaris is Andy van Eck. Hij doet dit al een aantal jaren met grote inzet. Helaas zien we hem op dit moment niet zo veel in de Steupel omdat hij een hele vervelende knieblessure heeft. Desondanks heeft hij alles weer tot in de puntjes geregeld.
Daarom heeft het bestuur van Novo Stars Andy tot vrijwilliger van de maand september gekozen.

Agenda seizoen 2018-2019

De agenda voor het nieuwe seizoen is bekend:

Maandag 27 augustus: Eerste trainingen

Let op! De trainingen op de woensdag 5 en woendag 12 september gaan niet door ivm te weinig belangstelling

Zaterdag 15 september: Start competitie, thuiswedstrijden 5 ploegen

agenda
Klik op de afbeelding om de  hele agenda te bekijken.

Jan Boef vrijwilliger van de maand juni

scheidsrechterscursus21032018-02Vrijwilliger van de maand juni,

Herkennen jullie dat ook? De irritatie en frustratie als de scheidsrechter een uitbal aan de tegenpartij geeft terwijl je zeker dat die voor jouw team was. Of als er ten onrechte een fout tegen je wordt gefloten, of dat er niet voor een fout tegen je wordt gefloten terwijl die volgens jou wel gemaakt werd?

Ik denk dat we dat allemaal wel herkennen; de ergernis over de fouten van scheidsrechters.
Daarom is het belangrijk dat we constant werken aan het verbeteren van de kwaliteit van de scheidsrechters binnen onze vereniging.
Er is dan ook veel werk gemaakt van het behalen van het spelregelbewijs van alle leden vanaf 16 jaar en de organisatie van scheidsrechtercursussen in de afgelopen maanden.

Drijvende kracht achter al deze activiteiten is onze scheidsrechtercoördinator Jan Boef.
Het bestuur draagt hem dan ook heel graag voor als vrijwilliger van de maand juni.

De volgende vrijwilliger van de maand wordt genomineerd na de zomervakantie.

Fijne vakantie aan iedereen.