Nieuws

Foto’s gemaakt tijdens eerste thuiswedstrijden in september

Novo_23092017_028.jpg

Tijdens de eerste thuiswedstrijden van het nieuwe seizoen heeft Marco Kamperman, de vader van Jarno (U14), foto’s gemaakt.
Naast teamfoto’s van de U14, U16 en U20 welke je bij de teampagina’s terug kunt vinden, zijn er ook actiefoto’s gemaakt tijdens de wedstrijden.

Marco is ook sponsor van onze vereniging en heeft de thuis- en uitshirts van de U14 gesponsord namens zijn rijschool.

Klik hier voor het fotoboek:

Wedstrijd Rebound `84 U14 – Novo Stars U14 d.d. 17.09.2017 tijd 15.15 uur (Schagen)

Op zondagmiddag mocht het U-14 team van Novo de spits voor dit seizoen afbijten met een uitwedstrijd in Schagen. Met slechts een beperkte selectie van 7 spelers (5 afmeldingen) gingen wij vol goede moed naar de kop van Noord-Holland.
Na het warmlopen en inspelen begon de wedstrijd, maar met het eerste kwart hadden wij moeite om het ritme en tempo te vinden waar wij vorig seizoen zo goed mee geëindigd waren, resultaat 24-4.

Na wat wisselingen, aanpassingen en coaching kwam Novo terug in de wedstrijd en werdTeamfoto wedstrijd 17.09.2017 het 2e kwart gewonnen met 10-13, waardoor de ruststand 34-17 op het scorebord stond.
Na de pauze bleken de teams redelijk gewaagd aan elkaar en werd er 4 minuten niet gescoord, de 3 minuten erna ging het gelijk op naar 6-4 maar werden de laatste 3 minuten van dit kwart toch te zwaar voor Novo en eindigde het 3e kwart in 16-4. De beperkte wissels begonnen hun tol te eisen, dit in combinatie met het tijdstip van de wedstrijd, waarbij enige energie bij de jongens middels boterhammen en repen de krachten moesten terugroepen. Uiteindelijk had dit gezien de hele wedstrijd zeker resultaat, waarbij het laatste kwart eindigde in 12-8, met einduitslag 62-29.
Onderstaand overzicht van de scores en de vrije worpen
Jarno ​​2 (0-0)
Freek​​6 (0-0)
Michael ​2 (0-0)
Jard​​1 (1-2)
Wout ​​4 (0-2)
Levi ​​10 (0-7)
Sietse​​4 (0-0)
Gezien het spel, de kansen en de verbeterpunten, maar met name door de kleine selectie hebben de jongens een puike partij gespeeld. Op naar de komende thuiswedstrijd.

JUMBO sponsoractie weer van start, spaar allemaal mee voor onze vereniging!

jumbosponsoractie 2017Beste (jeugd)leden,

Onze basketbalvereniging doet mee met de sponsoractie van Jumbo Nieuwkoop

Vanaf 13 september tot 24 oktober 2017 krijgt iedere klant per € 15,00 boodschappen, en speciale aktie-artikelen, een code die alleen via een speciale website kan worden geactiveerd en gedoneerd aan één vereniging.
NOVO STARS dus.

De waarde per code is vooraf niet bekend, maar kan variëren vanaf € 0,10 per code oplopend tot maximaal € 25,00 per code.

Heel veel mensen die boodschappen doen bij Jumbo zijn niet bij een vereniging aangesloten, hierin valt een mogelijkheid om onze vereniging te promoten en de actie tot een financieel succes te maken.

Klik hier voor meer informatie.

Ons doel is om nieuwe trainingsmaterialen te realiseren voor de jeugd en ook staat het 16e basketbaljeugdweekend op de planning voor dit seizoen.

Namens de evenementencommissie

Corné Vergeer

Novo Recreanten winnen eerste prijs!

Novo Stars uitreikingNovo Stars bekerWeliswaar nog van vorig seizoen, maar zeker het vermelden waard: Tijdens het eind toernooi van de recreanten competitie in Boskoop werd aan het team een heuse beker overhandigd, naar verluid voor het team met de minst gewonnen wedstrijden maar meest sportieve acties (of meest opgelopen blessures, dat werd niet geheel duidelijk).

 
 
Novo Stars uitreiking 2Uiteraard was het team zelf hier zwaar van onder de indruk; een beker (met speciale vermelding) krijg je immers niet zomaar.
De beker ging dan ook van hand tot hand (schijnt zo te horen, geleerd van de voetbal op TV.)
 
 
 
Novo Stars Feestje
Er werd dan ook meteen een spontaan gepast feestje met wat “vitamine B” gebouwd om dit heugelijke feit te vieren!
(Gepast, want iedereen moest natuurlijk nog rijden).

Het smaakt naar meer, ook komend seizoen gaan ze weer voor een beker (al moeten ze hem zelf kopen)!

We zijn weer begonnen!

Op maandagavond 21 augustus zijn in sporthal de Steupel in Nieuwkoop de trainingen weer begonnen. Na een succesvolle start aan het einde van het vorige seizoen is er om 18.00 tot 19.00 een trainingsgroep voor de U-10 (6 tot 10 jaar), leerzaam en laagdrempelig worden in spelvorm de eerste fundamentals van deze dynamische sport aan nieuwe Novo sterretjes bijgebracht.

IMG_0447

Van 19.00 uur tot 20.00 uur traint de U-14 en de U-16 traint van 19.00 uur tot 20.30 uur. Vanaf 20.00 tot 21.30 trainen de U-20 en de Heren-1. De 4 laatste teams spelen ook competitie. Tevens is er ook nog een recreantengroep actief, zij trainen van 20.30 uur tot 22.00 uur. Voor alle teams is er gelegenheid voor extra bezetting. Denk niet dat er alleen maar leden uit Nieuwkoop bij ons spelen, ook uit Noorden, Zevenhoven, Nieuwveen, Aarlanderveen en Ter Aar zijn er spelers lid van onze vereniging.

Ben je nieuwsgierig of sta je te popelen om een balletje te spelen, twijfel niet en kom gerust langs, de eerste 3 trainingen kun je kosteloos meedraaien, voor meer informatie over de training klik hier en voor het  lidmaatschap klik hier.

Corne Vergeer