Nieuws

Uitreiking cheques Jumbo sponsoractie 2018

Jumbo uitreiking cheque 2018Op dinsdagavond 6 november heeft in de vernieuwde Jumbo de uitreiking plaats gevonden van de jaarlijkse sponsoractie van Jumbo Nieuwkoop door Bas Bobbeldijk. Nog voor de officiële opening konden genodigden en afgevaardigde van de verenigingen, stichtingen etc. een kijkje nemen in de schitterend mooi verbouwde winkel, waarna alle 90 deelnemers aan de sponsoractie hun deel van het € 15.000,00 sponsorgeld in ontvangst konden nemen middels een cheque.

Voor Novo Stars is er dit jaar een cheque uitgereikt van maar liefs € 453,75

Novo Stars heeft dit jaar met een aantal jeugdleden op een zaterdagmiddag een ludieke actie gehouden bij de parkeerplaats van de Jumbo, met als slogan; Helpt U Novo Stars, helpt Novo Stars U.

Als het winkelend publiek hun sponsorkaartjes in de basketbal doneerden, hielpen de jeugdleden om deze klanten de boodschappen in de auto te helpen zetten, hetgeen een heleboel leuke en positieve reacties opleverden.

Jumbo cheque 2018Jumbocheque2018Verder hebben wij gedurende de looptijd van deze actie van heel veel actieve basketballeden en/of familie daarvan donatie’s gekregen van sponsorkaartjes of gedoneerde bedragen hiervan gekregen.

De helft van het sponsorbedrag wordt uitgekeerd in cadeaubonnen, welke wij voor het komende jeugdweekend gaan gebruiken. De andere helft wordt uitgekeerd aan onze penningmeester en zal onder andere worden gebruikt voor de aanschaf van nieuwe ballen, aangezien er tijdens de ludieke actie bij de Jumbo al 2 ballen kapot zijn gemaakt……

Iedereen onwijs bedankt voor jullie inzet en betrokkenheid, maar met name Bas Bobbeldijk bedankt voor mogelijk maken van deze sponsoractie voor het verenigingsleven.

 

Vrijwilliger van de maand november

NovoStars_oliebollentoernooi_2018_095.jpgDe competitie is inmiddels al weer een eind op streek en alle teams hebben inmiddels, met meer of minder succes, een aantal wedstrijden gespeeld.

Maar voordat de eerste sprongbal de lucht ingaat moeten er ontzettend veel dingen geregeld worden: teamopgave bij de bond, opstellen wedstrijdschema, huren van zalen voor trainingen en wedstrijden, informeren van de leden, zorgen voor bemensing van de bestuursdienst tijdens wedstrijddagen, etc.

Spin in het web bij al deze activiteiten is onze secretaris, Krista de Bas. Zij zorgt ervoor dat onze vereniging soepel draait en staat altijd klaar om problemen op te lossen.

Zij doet dat meestal achter de schermen, maar zonder haar zou alles veel minder soepel verlopen. Vandaar dat we Krista graag een keer in het zonnetje willen zetten en we haar hebben uitgekozen als vrijwilliger van de maand november.

Week van de scheidsrechter

dd4cb294-6d8e-4e5b-8c1d-20479cc33211.jpg

Zonder scheids geen wedstrijd, zonder teams geen competitie, zonder spelers geen team… Kortom, we hebben elkaar nodig. Maar het is goed om bij de vanzelfsprekendheid van de aanwezigheid van een scheidsrechter heel even stil te staan tijdens de Week van de Scheidsrechter. Zo’n blijk van waardering, hoe groot of klein dan ook, geeft de scheidsrechter meer dan voldoende energie om er weer een mooi seizoen van te maken.

Jaarlijks wordt de Week van de Scheidsrechter georganiseerd in oktober (de eerste volle week van oktober).

Ook bij onze vereniging werden zaterdag 6 oktober de scheidsrechters in het zonnetje gezet. Ze ontvingen van scheidsrechterscoördinater Jan Boef een leuk presentje voor aanvang van de wedstrijd.

Nieuwe tenues voor U18 en U20

Tijdens de opening van het wedstrijdseizoen  op zaterdag 15 september hebben de U18 en U20 prachtige nieuwe tenues ontvangen van sponsor  ‘RijopleidingopleidingvanMarco.nu’ uit Nieuwkoop.

novostarsrijsopleidingvanmarco009Eerder dit jaar is er een compleet nieuw tenue en logo ontworpen voor de basketbalvereniging.
Twee jeugdteams zijn toen al in het nieuw gestoken door Eyecatcher.

Afgelopen basketbalseizoen is de basketbalvereniging ABC in Ter Aar opgeheven. Het U18 jeugdteam was daar echter nog actief in de competitie en wilde heel graag verder. Wij waren juist op zoek naar jeugdleden in deze leeftijdscategorie. Het was een spreekwoordelijk ABC-tje om het U18 team welkom te heten bij Novo Stars.
De U18 had daarvoor nog wel een nieuw tenue nodig en ook het U20 team van Novo Stars speelde nog niet in de nieuwe outfit. Al snel stond er een geïnteresseerde ouder op binnen de vereniging. Marco Kamperman, vader van Jarno uit de U14 was bereid om beide teams in het nieuw te gaan steken. Marco heeft rijschool ‘RijopleidingvanMarco.nu’ in nieuwkoop en vond de doelgroep (jeugd van 16 tot 20 jaar) interessant om te sponsoren.

Zaterdag 15 september hebben beide teams hun nieuw tenues feestelijk ontvangen en voor de wedstrijden uitgebreid gepresenteerd aan het publiek. Dank aan Marco Kamperman voor de sponsoring van deze prachtige tenues en dank aan Pieter en Martijn die de presentatie voor hun rekening hebben genomen.

De U18 speelde een goede eerste thuiswedstrijd tegen DAS uit Delft en won met 53 tegen 23

De sponsor ontving een mooie bos bloemen van de voorzitter Wim Overbeeke:

seizonesopening06

Geslaagde seizoensopening Novo Stars

Afgelopen zaterdag was het gezellig druk in sporthal de Steupel bij de geslaagde opening van het basketballseizoen 2018/19 van Novo Stars.

seizonesopening02Alle competitieteams speelden thuis zodat iedereen (hernieuwd) kon kennismaken.

Thema van de dag was “Nieuw”.

Allereerst mocht Novo Stars een nieuwe kledingsponsor verwelkomen. Rijschool Marco Kamperman heeft 2 teams volledig in de nieuwe Novo Stars outfit gestoken (zie elders op de website), waardoor alle jeugdteams nu in de nieuwe Novo shirts spelen die vorig jaar zijn ontworpen met hulp onze sponsor Eyecatcher.

Ook nieuw was het U18 team dat voor een groot deel bestaat uit spelers van het voormalige ABC uit Ter Aar. Met dit team kan Novo Stars nu voor alle jeugdgroepen een competitie team op de been brengen.

Nieuw was ook dat Novo Stars voor het eerst in zijn lange bestaan niet meer in rayon Noord-Holland uitkomt maar in rayon West. Nieuwe competities met nieuwe tegenstanders en nieuwe uitdagingen. De eerste resultaten waren in ieder geval hoopgevend, 3 van de 5 teams mochten een overwinning bijschrijven.

Niet alleen de resultaten waren positief. Het was gezellig druk, heel veel ouders en andere belangstellenden hadden de weg naar de Steupel weten te vinden. De sfeer was ontzettend goed en dank zij de vele vrijwilligers (scheidsrechters, tafelaars, speaker en de muziek) verliep alle wedstrijden rimpelloos.

seizonesopening03 seizonesopening09