U16 speelt prima uitwedstrijd tegen Windmills

NovoStars_U16-Windmills_29-10-2017_056.jpgZondag 29 oktober speelde de U16 een uitwedstrijd in Zaandam tegen de Windmills M16-2.
Direct vanaf de sprongbal werd duidelijk dat de mannen er zin in hadden. Na een mooie sprong van Jens werd de bal op maat naar Jessey getikt die de bal strak doorgaf aan Daniël. Daniël vloog door naar de basket en scoorde een mooie lay-up.
De kop was eraf en aan inzet ontbrak het niet. Tijdens de time-out werd zelfs gevraagd of er full-court verdedigt mocht gaan worden.
Gezien de verhoudingen hebben we dat niet gedaan. Wel werd er een ‘breake-spel’ opgezet waarbij de forwards, Job, Jimmy, Jessey en Sven direct bij balbezit ombeurten  naar voren snelden. Bij aanvang  van dit spel was de passing niet altijd even scherp maar aldoende ging dit steeds beter. In de rust werd er nog even goed geoefend met behulp van een zogenaamde ‘wave’.

NovoStars_U16-Windmills_29-10-2017_075.jpgIn de tweeede helft werd de passing steeds beter en werden er regelmatig prima scores vanuit de breaks gemaakt ook de centers Daniël en Jens gooiden de ballen er achter elkaar in en pakten veel rebounds.

Met een mooie eindstand van 27-88 konden de mannen met opgeheven hoofd weer naar huis.

Er zijn mooie actiefoto’s foto’s gemaakt door de moeder van Jens: