Novo Stars 63 37 Popeye
07-10 - 20:30
  • Scheidsrechter 1: Jan Boef
  • Tafel 1: Pieter van Dooren
  • Bestuurslid: Wim Overbeeke
Maandag avond 7 oktober was het zover. De eerste wedstrijd van de recreanten, beter bekend als de “mean old men competition”, stond op het programma tegen Popey uit Bodegraven. Iedereen was een beetje nerveus, welk team zouden we kunnen opstellen, op de app werd de één na de andere blessure gemeld. Uiteindelijk waren er toch 10 spelers, de één wat fitter dan de ander, die het klusje zouden klaren. Daarnaast waren er 4! debutanten, waarbij het altijd afwachten is hoe deze zouden presteren.
In een nagenoeg bijna uitverkochte Steupel, er was echt nog wel plek voor iets meer supporters, begon de wedstrijd. De wedstrijd stond onder leiding van good old Jan Boef, die er ook in de week van de scheidsrechter weer stond. Jan bedankt! Doordat er de week ervoor alleen werd gesproken over de maximale dribbelsnelheid en het uitsterven van de sprongbal werd er en passant niet stilgestaan bij de tactiek die we zouden aanhouden tijdens de wedstrijd. In een split second werd besloten om zone te spelen, wat er toe leidde dat we in het eerste kwart eindigden met een 17 – 3 voorsprong. Doordat de tegenstander ons in het eerste kwart zand in de ogen had gestrooid, en wij in slaap waren gesust met de gedachte dat we dit potje makkelijk winnend zouden afsluiten, waren in de tweede kwart de rollen omgedraaid. Ruststand 23 – 25.
Crisis beraad in de rust. Wim benadrukte toch weer dat de overschrijding van de maximale dribbelsnelheid echt niet kon. Hierdoor was de concentratie weer terug. De tweede helft vlogen we er overheen. Superlatieven schieten te kort, toch maar een paar hoogtepuntjes noemen. Paul schoot 100% van zijn schoten raak. Doordat Martijn “King off the Steal” Hollink zoveel ballen onderschepte kregen we kans na kans. Arno glipte er keer op keer tussen door, met een paar mooie lay-ups. Dat Marco zijn  bril maar 1 x op de grond heeft gelegen mag ook genoemd worden.
Respect voor Pieter, die met zijn geblesseerde schouder overuren draaide om alle punten die in kwart 3 en 4 werden gescoord in te voeren in het scorebord.  Eindstand 63 – 37!
Dit bied perspectief voor de rest van het seizoen. Hierbij willen we alle supporters bedanken, en we rekenen bij de volgende wedstrijden weer op jullie steun!
Novo recreanten score