slider007

Junioren U14

Jeugd van 11 t/m 14* jaar, daar staat onze U14 voor.
Jongens en meiden vanaf circa 11 jaar zijn bij ons welkom om mee te trainen, je bent niet verplicht gelijk wedstrijden te spelen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen te komen trainen. Naar gelang de leeftijd van de spelers stromen zij door naar de hogere teams.

Bij dit team ligt de nadruk bij de trainingen op de basisvaardigheden van het basketbal; dribbelen, schieten, passen, samen spelen, respect voor elkaar (ook voor de tegenstander) en plezier. De trainers proberen zo veel mogelijk in spelvorm de verschillende oefeningen aan te bieden. Omdat er binnen het team veel niveauverschil is bieden de trainers sommige oefeningen op verschillende niveau’s aan, zo blijft de training voor iedereen leerzaam en uitdagend.

Wilt u nog meer informatie over de U14? Mail met uw vraag naar: secretariaat@novostars.nl

* De peildatum voor de leeftijdsindeling is de leeftijd op 1 januari van de start van het seizoen dus ben je 14 jaar op 1 januari waarin het nieuwe seizoen start dan word je ingedeeld in de categorie die volgt op de U14. Hiervoor kan echter dispensatie worden aangevraagd door de vereniging. Voor vragen over de leeftijden en dispensatie kunt u contact opnemen met het secretariaat.